Un llegat construït amb l'esforç de cinc generacions

1870

1870

Fundació de l’empresa pel senyor Jaime Torres Vendrell. Construcció de l’edifici de la seu social i del celler, davant l’estació de ferrocarril.

Històrics Celler

1904

1904

Visita de Sa Majestat el Rei Alfonso XIII als cellers. El dinar es va servir dins d’una bóta de fusta de 500.000 litres.

Reconeixements
Visites il·lustres

1907

1907

Registre de la marca Coronas. El 7 de febrer de 1907, Juan Torres Casals va registrar la marca Coronas.

Naixement de productes

1909

1909

Naixement de Miguel Torres Carbó a la casa pairal, situada al costat de l’estació del ferrocarril i que va ser, fins al 1997, el Museu Miguel Torres.

Històrics família

1928

1928

Comença la destil·lació de vins i criança de brandis.

Naixement de productes
Innovacions en l’elaboració

1936

1936

Inici de la Guerra Civil a Espanya. El celler va resultar parcialment destruït pels bombardejos aeris de 1939.

Marc històric

1940

1940

Reconstrucció del celler. Venda de vi embotellat sota etiquetat amb les marques de l’empresa.

Marc històric
Innovacions en l’elaboració

1946

1946

Es comercialitza Torres 10 per primera vegada.

Naixement de productes

1947

1947

Es registra la marca Sol, que al cap d’unes dècades es va convertir en Viña Sol.

Naixement de productes

1954

1954

S’inicia la comercialització de Sangre de Toro.

Naixement de productes

1966

1966

Inicis de viticultura i enologia modernes. Comencen les plantacions de varietats de ceps de fora, com cabernet sauvignon i chardonnay.

Innovacions en l’elaboració

1970

1970

S’introdueix la nova tècnica de fermentació dels vins blancs amb temperatura controlada.

Innovacions en l’elaboració

1979

1979

Comença l’activitat de Torres a Xile.

Creixement / Expansió
Històrics Celler

1979

El vi Gran Coronas Etiqueta Negra 1970 guanya a l’Olimpíada Mundial de Vins organitzada per Gault-Millau a París.

Reconeixements

1980

1980

Nova etapa en l'elaboració de vins negres. Es milloren les tècniques d’elaboració de vins negres amb la millora dels processos de fermentació, treballant amb vins procedents de ceps el rendiment per hectàrea dels quals s’ha reduït i controlat. L’envelliment en roure es perfecciona realçant la importància dels tanins procedents dels raïms (vegetals) per sobre dels que provenen de la fusta.

Innovacions en l’elaboració

1982

1982

Marimar Torres planta la seva primera vinya a Califòrnia. S’hi planta chardonnay, pinot noir i parellada.

Creixement / Expansió
Històrics Celler

1989

1989

El vi Milmanda aconsegueix el tercer lloc en una degustació a cegues de vins de chardonnay de tot el món.

Reconeixements

1990

1990

Miguel Torres Carbó rep la Creu de Sant Jordi del president Jordi Pujol.

Reconeixements

1995

1995

En el 125è aniversari de Torres, Sa Majestat el Rei Joan Carles I visita el celler de Torres a Pacs del Penedès.

 

Visites il·lustres

1997

1997

S’inaugura la Gran Sala d’Exposicions de la Fundació Miguel Torres.

Històrics Celler
Nous espais

1997

El brandi Torres 20 Hors d’Age és escollit el Millor Brandi del Món.

Reconeixements

1999

1999

La revista americana Wine Spectator premia Torres com «el celler més important d’Espanya».

Reconeixements

2001

2001

S’estableix una joint venture a l’Índia (T.T & G. Trading Private Limited), amb la qual cosa Torres es converteix en el primer celler espanyol que consolida la seva presència al país.

Creixement / Expansió

2001

Torres és l’únic celler espanyol esmentat al Hall of Fame (quadre d’honor) de la revista americana Wine Spectator amb motiu del seu 25è aniversari.

Reconeixements

2002

2002

Miguel A. Torres rep el guardó “Decanter Man of the Year 2002”, atorgat per la revista internacional Decanter.

Reconeixements

2005

2005

Miguel A. Torres rep el premi Wine International Magazine, Personality of the Year en l’apartat d’innovació.

Reconeixements

2005

Llançament del nou vi negre Celeste, el primer vi negre elaborat per Torres a la DO Ribera del Duero.

Naixement de productes

2006

2006

Miguel A. Torres és distingit amb el guardó Lebenswerk (premi a una vida), que atorga la prestigiosa revista alemanya de vins Wein Gourmet.

Reconeixements

2006

Torres rep el Premi al Millor Celler Europeu, atorgat per la prestigiosa revista americana Wine Enthusiast.

Reconeixements

2007

2007

Llançament del vi Salmos, el primer vi Torres elaborat en la DO Priorat.

Creixement / Expansió
Naixement de productes

2007

Miguel A. Torres és nomenat el viticultor espanyol més influent i el segon a Europa, segons la llista anual de la revista Decanter.

Reconeixements

2008

2008

S’inaugura el celler Waltraud.

Històrics Celler
Nous espais

2009

2009

Bodegues Torres s’estén a la DO Rioja. Es comença a comercialitzar el primer vi negre Torres elaborat en aquesta zona: Altos Ibéricos.

Creixement / Expansió
Històrics Celler
Naixement de productes

2010

2010

Miguel A. Torres rep el premi Lifetime Achievement Award a la trajectòria professional, atorgat per International Wine Challenge (Regne Unit)..

Reconeixements

2010

La prestigiosa revista Drink Business atorga a Torres el guardó de Green Company of the Year, pel seu compromís mediambiental.

Reconeixements

2010

Mireia Torres Maczassek, membre de la cinquena generació de la família Torres, assumeix la direcció dels cellers Jean Leon i Priorat.

Històrics Celler
Històrics família

2011

2011

Llançament de Verdeo, elaborat a la DO Rueda.

Creixement / Expansió
Naixement de productes

2012

2012

Miguel Torres Maczassek, membre de la cinquena generació, és nomenat  director general del grup Torres

Històrics Celler
Històrics família

2013

2013

Llançament d’Habitat, vi de la gamma orgànica, premiada per la revista Drinks Business com a Best Green Launch 2013.

Naixement de productes

2013

Bodegues Torres és considerada la Marca Europea de vi més reconeguda i l’11a a escala mundial en el rànquing The Power 100, fet per l’empresa britànica Intangible Business sobre el mercat del vi i begudes espirituoses.

Reconeixements

2013

Miguel A. Torres rep a Nova York el premi Wine Enthusiast Lifetime Achivement Award.

Reconeixements

2014

2014

La revista britànica Drinks International reconeix Torres com la marca de vins més admirada del món.

Reconeixements

2014

Torres es consolida a Rueda amb la compra d’un celler a Villafranca de Duero, on elabora el seu Verdeo.

Creixement / Expansió

Mireia Torres Maczassek

2014

Mireia Torres Maczassek és nomenada responsable de l’àrea de R+D+i del grup Torres.

Històrics Celler
Històrics família

2015

2015

La revista britànica Drinks Business premia a Torres per la seva aposta per les energies renovables en la cinquena edició dels premis internacionals Green Awards.

 

Reconeixements

Bodega Waltraud

2015

Torres és reconeguda, per segon any consecutiu, com la marca de vins més admirada del món per la revista britànica de referència Drinks International.

Reconeixements